U bevindt zich hier:   Home » Consultancy » Power Automate

Bespaar tijd met Power Automate

Power Automate is de procesautomatiseringssoftware van Microsoft. Voorheen stond de applicatie ook wel bekend onder de naam Flow. En flow is precies de bedoeling: Power Automate stelt je in staat (repeterende) bedrijfsprocessen te automatiseren. Hiermee bespaar je tijd en verklein je de foutgevoeligheid.

Goed om te weten: er bestaat een cloudversie en een desktopversie van Power Automate. Die laatste kan ook geprogrammeerd worden om echte toetsaanslagen en muisklikken uit te voeren. Met andere woorden: de computer kan ’s nachts voor je aan het werk!

Power Automate biedt in diverse situaties een uitkomst. Ik noem twee mooie voorbeelden:

  • Een van mijn opdrachtgevers moet drie keer per jaar zo’n 800 aangiftes inkomstenbelasting doen. Voorheen moesten de vooringevulde aangiftes handmatig worden opgehaald. Stel dat een medewerker 2 minuten per aangifte nodig heeft, dan hebben we het dus over 1600 minuten (saai!) werk. Dat is ruim drie werkdagen, en dat drie keer per jaar. Dankzij Power Automate gebeurt dit werk nu automatisch.
  • Een organisatie met veel medewerkers en diverse locaties wilde vergelijken of iedere gebruiker die een account op het netwerk had, ook nog actief was in AFAS. Het handmatig vergelijken van lijsten met gebruikers, is tijdrovend. Dankzij Power Automate hebben zij nu een vergelijkingstool die direct inzicht geeft of een medewerker nog in dienst is en op welke afdeling.

Heb je een terugkerende, tijdrovende klus?
Leg mij je uitdaging voor, want er is veel mogelijk!

Planningsaanvraag

Vraag vrijblijvend een begroting aan voor uw project via onze planningsaanvraag online.

Contact

Eerst contact leggen voor een vrijblijvende kennismaking is uiteraard ook mogelijk. Kijk voor onze gegevens onderaan de site of op onze contactpagina.